Ny ledare för Jews for Jesus i Israel
13 september 2024
Jerusalem Post publicerade 31 augusti 2024 en artikel om nya ledaren för Jews for Jesus i Israel. Artikeln är översatt och sammanfattad med hjälp av Chat GPT.
Artikeln från **The Jerusalem Post** handlar om Aaron Abramson, den nya ledaren för **Jews for Jesus**, och hans syn på organisationens roll och relation till den judiska gemenskapen. Jews for Jesus är en messiansk judisk organisation som tror att Jesus är den judiska Messias, en övertygelse som går emot mainstream-judendomens uppfattning. Abramson, som har en bakgrund i Israel och tidigare har tjänstgjort i IDF, tar nu ledningen för organisationen och strävar efter att föra fram sin tro på ett sätt som inte skapar konflikt.
Abramson förklarar att organisationen har vuxit sedan starten 1973 och nu har närvaro i flera stora städer, inklusive en betydande närvaro i Israel. Jews for Jesus är ofta mött med misstänksamhet från den judiska gemenskapen, eftersom deras centrala tro – att Jesus är Messias – står i direkt kontrast till traditionell judisk teologi. Abramson erkänner denna spänning men betonar att organisationen inte försöker tvinga sin tro på någon, utan snarare erbjuder ett alternativt sätt att se på judendom och tro.
Han berättar också om sin personliga resa, där han växte upp i Israel, studerade på yeshiva och tjänstgjorde i armén, innan han började ifrågasätta vissa aspekter av rabbinisk judendom. Hans resa ledde honom till USA, där han genom kontakter med kristna fann en ny andlig riktning genom Nya testamentet.
Abramson diskuterar också organisationens insatser efter den 7 oktober, där medlemmar i Israel engagerade sig i humanitärt arbete efter en våg av våld. Jews for Jesus arbetar för att hjälpa både judiska och arabiska samhällen och försöker navigera komplexa politiska och religiösa frågor utan att ta ställning.
I sin roll som ledare vill Abramson förbättra relationerna med mainstream judiska grupper, trots de betydande teologiska skillnaderna. Han ser möjligheter till samarbete, särskilt i kampen mot antisemitism, och hoppas kunna skapa en dialog där olikheter kan diskuteras utan att skapa fiendskap. Hans vision är att skapa ett utrymme där judar och kristna kan mötas, lära av varandra och arbeta tillsammans, trots att deras trosuppfattningar skiljer sig åt.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om tidningen

Livskällan vill visa på Jesus som Israels Messias, vägleda utifrån Bibeln, och ge ökad kunskap om Jesustroende judar.

Livskällan grundades av Källan 1999 som papperstidning, men efter 25 år blev den digital.

NYA ARTIKLAR VIA E-POST:

Share via
Copy link
Powered by Social Snap